I 1927 besøgte tandlægen Holger Friis fra Hjørring den daværende præst i Aasted Johannes Bremer som giftede ham tilbage i 1918.

Under besøget viste Friis et maleri med et motiv fra Asdal Voldsted som havde kostet 200 kr. hvortil præsten siger: ’Jamen kære børn, det var dog en skrækkelig pris, for de penge kunne I have købt bakkerne der, ja måske ikke lige Asdal Voldsted, men i hvert fald Jens Peters bakke nede i Aasted Ådalen. 

Få dage efter havde præsten af sin nabo købt 2 1/2 tønde land for 200 kr. en bakke i et pragtfuldt morænelandskab lige ud til Aasted Ådalen, hvor Holger Fris først byggede en træhytte, og senere i 1937 blev en ny hytte bygget som Sct. Georgs Gilderne købte midt under 2. Verdens krig i år 1942 for 5000 kr.

Efter krigen da de tyske soldater var taget hjem fra Pikkerbakken, erhvervede Sct. Georgs gilderne sig en af de tomme mandskabsbarakker som blev flyttet til Aasted og opført som sovesal. En del år senere blev der tilbygget toiletter og bad i den ende af barakken, samtidig med at der blev indlagt el og vand i hytten.  

Efter 68 års ejerskab og mange timer på vedligehold af hytten samt mange gode oplevelser for børn og unge i Frederikshavn og omegn, valgte Sct. Georgs Gilderne i 2010, at sætte hytten til salg. Hytten har siden været ejet af nuværende ejere.

I august 2017 brændte hytten ned. Politiets tekniker konstaterede at brandårsagen var en fejl i et kabel ved produktion eller et gnaverangreb.  

Efter lang tids sagsbehandling med nedrivningstilladelse samt byggetilladelse begyndte byggeriet af den nuværende hytte i efteråret 2019 og stod færdig i forsommeren 2020.